Är det rätt eller fel att slå en häst?

Vad är egentligen rätt och vad är fel? Hur ska man göra och hur ska man inte göra?
I dagens hästhatering finner jag den viktigaste frågan, är det rätt att slå en häst? Mitt svar kommer alltid vara JA.
"Han/hon kommer bli ledsen, det är ju hästmisshandel" har vissa till svar, jag har bara en sak att säga. Hur behandlar hästarna varandra i hagarna? De förstår inte vad man menar om man ber dem snällt att sluta, de har inte hjärnkapaciteten till att förstå och det enda språket vi kan kommunicera med varandra är alltså kroppsspråket. Nu menar jag inte att man ska slå hästen gul och blå utan att man måste markera, vilket folk sällan gör till sina hästar. Det är ju t.ex. anledningen till att ponnyakuten finns?
Man hör folk ofta säga -För den här gången får du äta stråna ur en annans hökasse eller vägra gå in i transporten. Vinner de 1 gång är de klart de försöker vinna en 2a gång?
Uppgiften som ägare till en häst är ju såklart att vara ledaren. Men om man låter hästen rycka i grimskaftet eller gå när man ska stanna så blir hästen ledaren och därmed otrygg i sin miljö. Saken är den att man måste visa vem som bestämmer, då blir hästen lugn och trygg, den tänker inte så långt så att den blir ledsen, den är ju fortfarande en häst. 
I min hästhantering är det viktigaste för mig att den lyssnar, jag lärt mig hur man bör agera. Jag är nogrann vilket leder till att jag har lugna hästar. Eftersom jag vid varje ut och intag t.ex. stannar jag för att titta om hästen är fokuserad på mig som ledare, gör den inte den så backar jag den. Kan göra det tio gånger om bara för att den ska lyssna på mig. 
Vågar ni sätta ned foten?